Víno příjemné vůně broskví a listu černého rybízu. Chuť je středně plná, šťavnatá s příjemnou osvěžující kyselinou a dochutí broskví.
Doporučujeme podávat k přírodním úpravám kuřecího nebo krůtího masa.
Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.
Dobrodruh / vína s přívlastkem
Ludvík Maděřič starší byl otcem Ludvy Maděřiče a mým dědou, taky přišel během kolektivizace o veškeré polnosti, dobytek i stroje. Rozhodl se užívat si života a počkat si na to dobré co život může dát. Vždycky šetřil a dopřával si to na co je třeba delší čas, procestoval kraj světa. Na vína s přívlastkem se taky musí pomalu, jejich čas příjde jak na vinici, tak ve sklepě, je to vinařova práce s časem, co přináší plody.
Vinařství Maděřič je malé rodinné vinařství, které začalo s pěstováním vína v roce 1993. Vyrobí za rok více než 350 tisíc litrů vína a jeho vinice se rozprostírají na cca 30 hektarech. Firma má své sídlo v obci Moravský Žižkov ve velkopavlovické podoblasti. Vinice jsou umístěny ve dvou viničních tratích- Prechov, Slovenské. Vinařství nabízí široký sortiment kvalitních vín, která by podle slov pana Maděřiče měly vnést do našeho života pohodu a radost.