Právě teď při zadání kódu TARAPACA15 získáte slevu 15 % na všechna vína z Tarapaca!
Kdo neochutnal neví , že i u nás se dají dělat Veltlíny jako ve Wachau, pouze záleží na trati a popř . na expozici kopce. Je to krasavec letošních Veltlínů a určitě patří mezi vína, které můžou ležet na lahvi opravdu dlouhou dobu.
Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl šroubový uzávěr zalit vínem.
Vinařství Filipa Mlýnka v Dolních Dunajovicích je butikovým podnikem s roční produkcí pouhých 30 000 lahví. Je známé kvalitními víny z odrůd Ryzlink vlašský, Ryzlink rýnský, Veltlínské zelené či Pálava, která odrážejí místní terroir. Mladý a progresivní vinař Filip Mlýnek se považuje za prvního profesionálního vinaře svého rodu a nabízí vína s vyšší kyselinkou, dlouhou persistencí a plným dojmem, typickými pro region Mikulovska.
Filip se svou pracovní kariérou ve vinařství začal již ve svých 16 letech, inspirován svým dědečkem, průkopníkem vinařského rodu Mlýnků. Absolvoval Střední vinařskou školu ve Valticích a získal zkušenosti na Vyšší odborné škole v Německu, kde pracoval po boku renomovaného vinaře France Kunstlera. Poté se vrátil na Moravu, kde působil ve vinařstvích Vinselekt Michlovský a Mikrosvín Mikulov. Svým úsilím a znalostmi se stal hlavním enologem úspěšného vinařství Volařík, kde obdržel titul Enolog roku 2014. Po 12 letech se rozhodl osamostatnit se a založit vlastní značku Filip Mlýnek.