Saperavi, Qvevri, 2018, Mosmieri, 0,75 l

Saperavi, Qvevri, 2018, Mosmieri, 0,75 l
Země původu
Vlastnosti
ID produktu 17954
Země Gruzie
Výrobce Mosmieri
Odruda Saperavi
Barva Červené
Cukr Suché
Zařazení Tiché víno
Ročník 2018
Uzávěr Korkový uzávěr
599 Kč 495 Kč bez DPH
Dostupnost:
Skladem 6 ks
Přepravní společností:pondělí 29.4
Podrobnosti

Mosmieri SAPERAVI QVEVRI je suché červené víno vyrobené z autochtonních hroznů Saperavi. Ručně sbírané hrozny jsou lisované, macerovány a fermentovány se slupkami a semínky v qvevri po několik měsíců podle kachetinské metody výroby vína.

SAPERAVI QVEVRI má intenzivní tmavě granátovou barvu a vyvážený a harmonický buket zralých třešní a švestek s dlouhotrvající dochutí. Je to plné víno s výraznými tříslovinami typickými pro qvevri vína.

Kvevri je tradiční gruzinská metoda, která je stará už 8 tisíc let. Je to tedy nejstarší archeologicky doložená metoda výroby vína vůbec. Z tohoto důvodu je také Gruzie povážována za kolébku vinařství. Kvevri jsou velké keramické nádoby mohou mít až 5000 litrů), které se zakopávají do země. Vinný mošt se z bobulí vymačkává šlapáním (podobně jako když se šlape zelí) a poté je i se slupkami a jadérky vložen do kvevri nádob, kde s nimi fermentuje. Díky tomu si víno zachová nejen všechny vitamíny a antioxidanty, ale především má mnohem výraznější vůni, chuť i barvu.Metoda výroby vína Kvevri byla v roce 2013 zapsána na seznam světového kulturního dědictví - UNESCO.

Doporučujeme podávat k těžším kořeněným jídlům jako je steak nebo grilované maso

 

Doporučená teplota podávání: 16 - 18 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl šroubový uzávěr zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 8 - 15 let od lahvování.

Alkohol14,0 % obj
Kyseliny6,7 g/l
Zbytkový cukr2,7 g/l
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení