Ve vůni velmi pevný, strukturovaný a bohatý svou ovocností, kořenitostí, mineralitou a medovostí. Chuť velmi plná, strukturovaná s tóny žlutých a červených jablíček, hrušek, rynglí se slaným závěrem.
Doporučená teplota podávání: 12 - 14 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korkový uzávěr zalit vínem.
Řada K3
Víno vyšší vyzrálosti s tóny zralého žlutého ovoce, v chuti intenzivní, ovocité a šťavnaté středně plného typu. Víno většinou pochází z vinic mezi 15 a 30 lety a je tvořené v nerezu či dřevě s intenzivnější prací míchání na kvasnicích.
Rodinné vinařství Kadrnka je držitelem titulu Vinařství roku 2022. Nachází se ve vinařské obci Březí u Mikulova v blízkosti slavné Pálavy a Dunajovských vrchů. Vinohradnictví a výrobě vína se rodina věnuje již řadu let. Jindřich se svou rodinou jsou již čtvrtou generací, která ve vinařství pokračuje. Ve vinici a ve sklepě pracuje Jindřich už od dětství, ale prvním a nejdůležitějším profesním krokem bylo jeho první zaměstnání - v roce 2001 nastoupil do Mikrosvín Mikulov, kde získal mnoho zkušeností a vědomostí. Poté měl několik let na starost výrobu vín v sousedním Vinařství Volařík.
Odtud byl už jen malý krok k vlastnímu vinařství. V něm klade důraz na všechny práce ve vinici, co nejméně chemických zásahů, co nejšetrnější přístup ke keři, hroznu a vínu celkově. Pěstuje především odrůdy typické pro tuto oblast v čele s Ryzlinkem vlašským.