Vůně vína je intenzivní a elegantní připomínající černé ovoce, především třešně s náznaky černého pepře. Chuť je sametová s delikátními dobře vybalancovanými taniny s dlouhým potěšujícím koncem. Odrůdové složení je: 91% Cabernet Sauvignon, 7% Syrah, 2% Petit Verdot. Víno zrálo 12 měsíců ve francouzsských dubových sudech.
Doporučujeme podávat ke steakům a pikantním pokrmům z červených mas, k vepřovým paštikám, fermentovaným uzeninám, plísňovým zrajícím sýrům.
Doporučená teplota podávání: 16 - 18 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat 3 - 4 roky.
Tarapacá najdeme ve městě Isla v Maipo Valley, v oblasti Central Valley v Chile. Společnost byla založena v roce 1874. Jejím zakladatelem je Francisco de Rojas. V roce 1892 získal vinařství Manuel Zavala-Melendez a změnil název na Viña Tarapacá (na počest chilské provincie stejného jména). Vinice jsou osázeny francouzskými odrůdami. Vlastní 600 ha vinic v oblasti: Maipo Valley, Casablanca a Leyda. Viña Tarapacá je jedním z nejtradičnějších a nejstarších vinařství v Chile. Od roku 2008 je součástí VSPT Wine Group. Chile je druhý největší vývozcem vína. Vyváží víno do více jak 60 zemí.