Víno z oblasti Yecla v autonomii Murcia vyrobené z hroznů odrůdy Monastrell ze starých keřů s nízkým výnosem zrálo 6 měsíců v novém americkém dubovém sudu. Má intenzivní třešňovou barvu, aroma kakaa a černého zralého ovoce s tóny zakouřenosti. Chuť je mohutná, s tóny černého ovoce, tříslovitá ale kulatá. Je to velmi dobře vyvážené víno mezi ovocitostí a dřevem.
Doporučujeme podávat ke grilovanému a pečenému masu i zvěřině.
Doporučená teplota podávání: 15 - 17 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.
Bodegas Castaño je rodinná firma, kterou založil Ramón Castaño v roce 1950. Dnes je to dynamická, moderní společnost. Využívá nejmodernější technologie a spojuje ekonomickou sílu s komplexním přístupem k výrobě vín a jejich uplatněním na trhu. Má 500 ha vinic, rozdělených na 4 vinohrady, Las Gruesas, Espinal, Pozuelo a Arabí. Nejdůležitější odrůda je Monastrell. Nejlepší vína se vyrábějí z hroznů révy z nezavlažovaných pozemků a rostlin až 70 a více let starých. V posledních letech rodina připojila ke svému projektu vinařství v Alicante a v Jumille, kde se vyrábí další exkluzivní a ojedinělá vína.