Etiqueta Azul se vyrábí pouze v těch ročnících, které jsou v údolí Maipo považovány za výjimečné. Ročník 2017 je je založen na Cabernetu Sauvignon (72 %), který přinesl tóny červeného a černého ovoce a dodal vínu svěžest a nádech koření a bílého pepře. Petit Verdot (9 %) přidal plnost a strukturu, Merlot (7 %), Cabernet Franc (7 %) a Malbec (5 %) pak dodali květinové tóny a skvěle doplnili a vyladili celkový profil vína k dokonalosti. Víno je skvěle vyvážené se sametovými taniny a dlouhou dochutí.
Doporučujeme podávat ke grilovaným červeným masům, zvěřině, steaku z tuňáka nebo tvrdým sýrům jako je Manchego.
Ocenění:
Doporučená teplota podávání: 17 - 19 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 8 - 10 let.
Tarapacá najdeme ve městě Isla v Maipo Valley, v oblasti Central Valley v Chile. Společnost byla založena v roce 1874. Jejím zakladatelem je Francisco de Rojas. V roce 1892 získal vinařství Manuel Zavala-Melendez a změnil název na Viña Tarapacá (na počest chilské provincie stejného jména). Vinice jsou osázeny francouzskými odrůdami. Vlastní 600 ha vinic v oblasti: Maipo Valley, Casablanca a Leyda. Viña Tarapacá je jedním z nejtradičnějších a nejstarších vinařství v Chile. Od roku 2008 je součástí VSPT Wine Group. Chile je druhý největší vývozcem vína. Vyváží víno do více jak 60 zemí.