Chronos, 2019, Hareter, 0.75 l

Chronos, 2019, Hareter, 0.75 l Země původu
Vlastnosti
ID produktu 17214
Země Rakousko
Oblast Burgenland
Výrobce Weingut Hareter
Odruda Cuvée
Kategorie Naturální víno
Kolekce BIO
Barva Červené
Cukr Suché
Zařazení Tiché víno
Ročník 2019
Uzávěr Korkový uzávěr
Toto víno právě nemáme skladem. Pokud chcete ověřit jeho opětovnou dostupnost, zeptejte se nás (info@velkovinoteka.cz , 734 428 896). Pravděpodobně máme ale podobné víno z vinařství Weingut Hareter. Podívejte se na celou nabídku zde
Dostupnost:
Na dotaz
Podrobnosti

Říká se, že čas je skvělý léčitel a Chronos dělá čest svému jménu, protože je doslova balzámem na duši. Víno vzniklo harmonickým spojením odrůd Zweigelt a Blaufränkisch (Frankovka). Opulentní vůně je plná černého rybízu, sladkých švestek, třešní v čokoládě a koření a přechází do jemně balsamicových tónů a tabáku. V chuti ucítíte i lehký nádech ostružin, borůvek a pepře a nakonci unikátní chuť umami. Neskutečně plné víno předurčené k dlouhému zrání. V ideální kondici na pití je ale klidně už dnes.

Pěstování révy i výroba tohoto vína probíhá v biodynamickém řežimu s minimálními zásahy ve vinici a ve sklepě. Víno bylo testováno na množství histaminu menší než 0,1 mg/l. Víno tak lze označit za nízkohistaminové a je v hodné i pro osoby s jeho intolerancí. Vhodné je i pro Vegany.

Doporučujeme podávat k těstovinám s krémovou omáčku a žampiony nebo zvěřinovým medailonků se silnou omáčkou z lesního ovoce.

 

Doporučená teplota podávání: 14 - 16 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.

Zobrazit méněZobrazit více
Obec: Weiden am See
Alkohol12,0 % obj
Weingut Hareter

Mladé biodynamické vinařství Hareter se nachází na břehu rakouského jezera Neusiedler v obci Weiden am See. Majitel Thomas Hareter dbá na maximální péči o vinohrad a podporu lokálního zemědělství. V roce 2006 přešlo vinařství na pěstování a výrobou vín v organickém režimu a v roce 2009 získalo certifikaci BIO. Vína jsou převážně naturální a perfektně odrážejí místo vzniku a původní surovinu. Díky tomuto přístupu a unikátnímu terroir obsahují tato vína minimální množství změřeného histaminu a mohou tedy být označena jako nízkohistaminová vína. Tato vína jsou vhodná dokonce i pro vegany.