Právě teď při zadání kódu SUMIVKA15 získáte slevu 15 % na všechna šumivá vína!
Říká se, že čas je skvělý léčitel a Chronos dělá čest svému jménu, protože je doslova balzámem na duši. Víno vzniklo harmonickým spojením odrůd Zweigelt a Blaufränkisch (Frankovka). Opulentní vůně je plná černého rybízu, sladkých švestek, třešní v čokoládě a koření a přechází do jemně balsamicových tónů a tabáku. V chuti ucítíte i lehký nádech ostružin, borůvek a pepře a nakonci unikátní chuť umami. Neskutečně plné víno předurčené k dlouhému zrání. V ideální kondici na pití je ale klidně už dnes.
Pěstování révy i výroba tohoto vína probíhá v biodynamickém řežimu s minimálními zásahy ve vinici a ve sklepě. Víno bylo testováno na množství histaminu menší než 0,1 mg/l. Víno tak lze označit za nízkohistaminové a je v hodné i pro osoby s jeho intolerancí. Vhodné je i pro Vegany.
Doporučujeme podávat k těstovinám s krémovou omáčku a žampiony nebo zvěřinovým medailonků se silnou omáčkou z lesního ovoce.
Doporučená teplota podávání: 14 - 16 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.
Mladé biodynamické vinařství Hareter se nachází na břehu rakouského jezera Neusiedler v obci Weiden am See. Majitel Thomas Hareter dbá na maximální péči o vinohrad a podporu lokálního zemědělství. V roce 2006 přešlo vinařství na pěstování a výrobou vín v organickém režimu a v roce 2009 získalo certifikaci BIO. Vína jsou převážně naturální a perfektně odrážejí místo vzniku a původní surovinu. Díky tomuto přístupu a unikátnímu terroir obsahují tato vína minimální množství změřeného histaminu a mohou tedy být označena jako nízkohistaminová vína. Tato vína jsou vhodná dokonce i pro vegany.