Svatomartinská a mladá vína 2024 v prodeji!
Hrozny pro toto Carmenére pochází z nejlepších bloků vinohradu společnosti Tarapaca v údolí Maipo. Víno leželo v barikových sudech z amerického a francouzského dubu po dobu 8 měsíců. Vyníká svojí unikátní rubínově červenou barvou a vůní černého ovoce. V chuti je velmi pěkně zakulacené a bohaté, v dokonalé harmonii se zde snoubí tóny fíků a divokého ovoce spolu s delikátním dotekem koření.
Doporučujeme podávat ke špičkovým lahůdkám připraveným z červeného masa a zvěřiny, jako jelen, daněk, srnec.
Doporučená teplota podávání: 18 - 20 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 8 - 10 let.
Tarapacá najdeme ve městě Isla v Maipo Valley, v oblasti Central Valley v Chile. Společnost byla založena v roce 1874. Jejím zakladatelem je Francisco de Rojas. V roce 1892 získal vinařství Manuel Zavala-Melendez a změnil název na Viña Tarapacá (na počest chilské provincie stejného jména). Vinice jsou osázeny francouzskými odrůdami. Vlastní 600 ha vinic v oblasti: Maipo Valley, Casablanca a Leyda. Viña Tarapacá je jedním z nejtradičnějších a nejstarších vinařství v Chile. Od roku 2008 je součástí VSPT Wine Group. Chile je druhý největší vývozcem vína. Vyváží víno do více jak 60 zemí.