Krásně nazrálé, elegantní, aristokratické víno. Ve vůni i chuti je velmi bohaté a komplexní. Pestrá ovocná složka nabízí oředevším tóny sušeného červeného a černého ovoce. Dlouhé ležení na sudu a v lahvi se projevuje tóny kávy, orientálního koření, fialek, balsamika a lékořice. Skvělé zážitkové víno pro delší meditaci.
Ručně sbírané hrozny odrůdy Tempranillo pocházejí z vinic starších 30 let. Po alkoholovém kvašení a jablečno-mléčné fermentaci následuje školení v amerických a francouzských barikových sudech o objemu 225 litrů po dobu 24 měsíců. Proces zrání je završen 36 měsíci na lahvi. Teprve poté je víno uvolněno k prodeji.
Doporučujeme podávat ke grilovaným masům a alespoň 30 minut předem dekantovat.
Doporučená teplota podávání: 16 - 18 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.
Rodinné vinařství Ramirez de la Piscina je španělským klenotem, který se nachází v prestižním vinařském regionu Rioja. Nachází v části Rioja Alavesa ve vesnici San Vicente de la Sonsierra. Klimaticky je tato část více pod vlivem Atlantského oceánu. Vinice jsou vysázeny vápencovo jílovitých půdách, pohoří Sierra de Cantabria tvoří přirozenou přírodní ochranu.
Svými vinicemi se Ramirez de la Piscina zaměřuje na tradiční hlavní odrůdu Tempranillo. Díky ideálnímu terroiru a péči o vinice vytváří vinařství Ramirez de la Piscina vína s bohatým ovocným charakterem, jemnými tříslovinami a dlouhou dochutí.
Jejich vína jsou ceněna pro svou eleganci a vyváženost, a získávají uznání jak u znalců vína, tak i u milovníků dobrého vína. Ramirez de la Piscina se zavazuje k tradičním vinařským metodám a udržitelnému zemědělství, což vede k výrobě vína, které reflektuje autentičnost a krásu regionu Rioja.