Slovníček pojmů
-
Ampelografie
-
Animální tóny
-
Aromatika
-
Ausbruch
-
Auslese
-
Bacchus
-
Barvířka
-
Batonáž
-
Beerenauslese
-
Bentonit
-
Bobule
-
Brut
-
Brut nature
-
Cava
-
Cremant
-
Degustátor
-
DOC (Denominazione di Origine Controllata)
-
DOCG (Denominazione di Origine Controllata e Garantita)
-
Double Magnum/Jeroboam
-
Extra brut
-
Hrozen
-
Dozážní likér
-
Egri bikavér
-
En primeur
-
Champagne
-
Extra dry
-
Exktrakt ve víně
-
Gyropaleta
-
Hektarový výnos
-
Kvevri
-
IGT (Indicazione Geografica Tipica)
-
INAO
-
Investiční víno
-
Magnum
-
Chaptalizace vína
-
Charmat metoda
-
Koštýř
-
Perzistence
-
Sommeliér
-
Napa Valley
-
Státní odrůdová kniha
-
Pomerol
-
Pupitr
-
Resveratol
-
Romanée-Conti
-
Sabrage
-
Salmanazar
-
Samotok
-
Sauternes
-
Sec
-
Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI)
-
Šlechtitel
-
Terroir
-
Tirážní likér
-
Tradiční „champagne“ metoda
-
Vendage tardif
-
Vermut
-
Vin de pays
-
Vinohradník
-
VOC (Vína originální certifikace)
-
Wachau
-
Zbytkový cukr