Právě teď při zadání kódu TARAPACA15 získáte slevu 15 % na všechna vína z Tarapaca!
Šťavnatý a plný suchý Ryzlink s vůní a chutí peckového ovoce se zralými broskvemi v popředí. Víno, které můžete vypít hned nebo, až za pár let.
Viniční trať Steinmassl patří k jedné z nejlepších v Kamptalu. Podloží je složené ze slídy a ruly. Hrozny se sklízí začátkem listopadu.
Po odzrnění se nechává rmut macerovat asi deset hodin. Vylisovaná šťáva je stočena do nerezových tanků, kde probíhá metodou řízeného kvašení při teplotě 20 stupňů Celsia samotná fermentace. Víno je dále školeno ponecháním na jemných kvasničních kalech, které se jednou týdně promíchávají. Filtrace a lahvování vína probíhá v půlce března.
Doporučujeme podávat k výrazným jídlům z ryb.
Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl šroubový uzávěr zalit vínem.
Vinařství Sax je skvělým představitelem vinařské oblasti Kamptal v Rakousku. Toto rodinné vinařství má dlouhou historii sahající do 17. století. Pečlivě se stará o své vinice, které se nachází na svazích regionu Kamptal v blízkosti města Langenlois. Zaměřuje se na pěstování tradičních odrůd hroznů, jako je Grüner Veltliner a Riesling. Díky unikátnímu terroiru a péči o vinice vytváří vína s výraznými ovocnými tóny, výtečnou kyselinkou a vyváženou strukturou.
Jejich vína jsou ceněna pro svou kvalitu a autentičnost a získávají uznání u milovníků rakouského vína po celém světě. Vinařství Sax se zavazuje k udržitelnému vinohradnictví a tradičním vinařským technikám, což vede k výrobě vína, které věrně odráží charakter a krásu regionu Kamptal.