Právě teď při zadání kódu TARAPACA15 získáte slevu 15 % na všechna vína z Tarapaca!
Podfuck Podfucku! Aneb všechno je jinak. Dosud známé jako červené víno z býlých odrůd je nově hlavně červené. 70 % Pinot Noir, 15 % Frankovka a
jen 15 % Pinot Gris, který tady funguje jako takový most, diplomat spojující Pinot Noir a Frankovku (však se jí říká Pinot Noir Východu). Výrazně ovocné a šťavnaté víno. Nesířeno, nečiřeno, nefiltrováno. Velmi zábavné pítí.
Milan Nestarec:
"Zadní Hora je náš první vinohrad, vrácený po revoluci v restituci. Vysázený v roce 1988, stejně jako já sám. Srdcovka prostě. V roce 1987 totiž zasáhly Velké Bílovice obrovské mrazy, které zničily zdejší Frankovku, a socialistické družstvo ji tehdy (asi poměrně náhodně) v roce '88 nahradilo právě Rulandským šedým. Naštěstí to byly původní lokální klony, které jsou zodpovědné za tu intenzivní barvu. Tak intenzivní, že jeden můj soused vinař po ochutnání prvního ročníku (2013) naslepo prohlásil, že je to opravdu vynikající vavřinec nebo frankovka. Na mé přesvědčování, že to je přece PG, mi jen řekl, že to je zas nějaký můj podfuk. A jméno bylo na světě.
Postupně jsme pak zkracovali dobu ležení na slupkách a začali přidávat trochu Pinotu noir, pro jeho noblesu, až najednou v roce 2018 byl Podfuck opravdicky červený. Podfuk Podfucku? Pro mě právě naopak, našli jsme pro něj ideální projev, dělající čest této rané, lesem chráněné vinici."
Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Případný kal nebo sediment není vadou vína, ale přirozenou vlastností.
Autentisté - naturální vína
Vinařství Milan Nestarec je šlenem sdružení Autentistů, které v roce 2008 založil spisovatel a vinař Bogdan Trojak. Autentisté se koncentrují na přípravu vín „neinvazivními“, tradičními postupy. Jejich cílem je tvorba poctivých, přírodu respektujících vín, v nichž se naplno odráží duch vinařské krajiny zachycený osobitou rukou vnímavého vinaře. Skutečné víno by mělo být podle Autentistů hodnověrným nápojem získaným toliko z hroznů, bez nadbytečných technologických zásahů a přidávaných látek – selektovaných kvasinek, enzymů, taninů či čiřidel. Ve vinicích pak dodržují pravidla platná pro bioprodukci. Autentisté vnímají svoji práci jako poslání. Nejde pouze o podnikání – důležité je, aby někdo zachoval chuť tradičních vín a dal díky šetrným postupům vyniknout skutečnému terroiru. Všichni členové se musí řídit "Chartou Autentistů".
Milan Nestarec je nadšený vinař z Moravského Žižkova, který se věnuje produkci prvotřídních naturálních vín. Jeho práce je vysoce ceněna mezi všemi milovníky zcela přírodních vín po celém světe. V prodeji je najdete například v New Yorku, Tokyu, Londýně, Singapuru, Paríži či Montrealu. Milan je také šlenem spolku Autentisté. Vinaři zde sdružení se řídí Chartou Autentistů, která stanovuje vlastní přísná pravidla pro pěstování vín, daleko převyšující běžnou kategorii BIO. Vína jsou převážně nečiřená, nesířená a nefiltrovaná.
„Jsme přesvědčeni, že přirozené metody pěstování révy vinné a zpracování hroznů jsou nejvhodnější a vedou k tomu nejlepšímu výsledku. Jedná se o řemeslo, které vyžaduje hluboký morální závazek. Není zde místo pro lež a každá chyba má důsledky, se kterými se následně musíme vypořádat. Tato práce nám dává pochopit, co je to příroda a pokud jí nebudeme naslouchat a respektovat ji, tak pracujeme sami proti sobě.“ - Milan Nestarec.