Pálava, Pozdní sběr, 2022, Karel Průša - Vinařství Na Soutoku, 0.75 l

Pálava, Pozdní sběr, 2022, Karel Průša - Vinařství Na Soutoku, 0.75 l
Země původu
Vlastnosti
ID produktu 17918
Oblast Morava
Podoblast Mikulovská
Odruda Pálava
Kategorie Pozdní sběr
Barva Bílé
Cukr Polosuché
Zařazení Tiché víno
Ročník 2022
CNM 23
Šarže B95/2022
Uzávěr Korkový uzávěr
290 Kč 240 Kč bez DPH
Množstevní slevypo 6ks270 Kč223 Kč
Dostupnost:
Skladem 12 ks
Přepravní společností:úterý 23.4
Podrobnosti

Toto víno pochází z velmi dobrého ročníku 2022, který mu propůjčil úžasně intenzivní odrůdový buket, ale i velmi vysokou vyzrálost. Víno je stejně intenzivně provoněno také po celé délce své chuti, je navíc velmi svěží, ovocné a pitelné.

Pálava je jednou z nejtypičtějších odrůd pěstovaných na Moravě. Viniční trať a ročník propůjčili tomuto vínu nezaměnitelný odrůdový charakter, krásné spektrum přírodních vůní a zároveň ideální vyzrálost. V aromatice vína krásně vynikají květnaté tóny růží a vanilky, doplněné dotekem citrusových plodů, mandarinek a kůrou vyzrálého grapefruitu. V chuti je víno plné, příjemně nasládlé, ale navíc intenzivně svěží, ovocné a šťavnaté. Tato Pálava překvapí také dlouze trvající dochutí  s celým spektrem příjemných senzorických vjemů.

Doporučujeme podávat jako aperitiv nebo v kombinaci se specialitami z drůbežího a vepřového masa. Krásná je kombinace se všemi druhy ušlechtilých paštik.

 

Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 5 - 8 let od lahvování.

Hrozny pro výrobu tohoto vína byly sbírány: 18.10. 2022. Z této šarže vína bylo vyrobeno 1 960  lahví.

Obec: Mikulov
Trať: Valtická
Alkohol12,5 % obj
Kyseliny6,4 g/l
Zbytkový cukr16,5 g/l
Bezcukernatý extrakt24,9 g/l
Karel Průša - Vinařství Na Soutoku

Vinařství Na Soutoku je rodinné vinařství. Najdeme ho na kraji města Břeclav. Asi 15 km od vinařství se nachází soutok řek Moravy a Dyje. Je to zároveň i místo, kde se setkávají hranice mezi ČR, Slovenskem a Rakouskem. V roce 2011 ho založil Ing. Karel Průša CSc., který se vínem z výrobního i výzkumného hlediska zabývá od roku 1972. Samotnou výrobou vína se zabývá mladší syn, Ing. Karel Průša ml. O obchod a propagaci se stará starší syn, Ing. Přemysl Průša. Nevlastní žádné vinice. Hrozny vykupují od prověřených dodavatelů. Jejich filozofií je se naplno věnovat výrobě a práci ve sklepě. Způsob výroby je založen na kombinaci tradičních postupů a tradici výroby vína na Moravě, s nejmodernějšími postupy. Na výrobu bílých vín pěstují odrůdy: Sauvignon, Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský, Chardonnay, Rulandské šedé a Tramín červený. Na výrobu červených vín pěstují odrůdy: Rulandské modré, Modrý Portugal, Dornfelder, Cabernet Moravia, André, Merlot, Frankovku a Zweigeltrebe.

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení