Hrozny pro výrobu červeného vína Malbec Famiglia Bianchi pochází ze San Rafael, Mendoza. Intenzivní červená barva s fialovými odlesky je doprovázena mohutnou vůní lesního ovoce, švestek, koření a čokolády. V chuti je velmi harmonické s dlouhou dochutí. Víno zrálo 12 měsíců v barikových sudech, z toho 50 % nové sudy. Použity byly z 80 % sudy z francouzského a 20 % z amerického dubu.
Vůně je intenzivní nasládlá po bobulovém ovoci – švestky, třešně. Chuť je velice plná, jemná, zároveň svěží s dlouhým koncem.
Doporučená teplota podávání: 16 - 18 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl šroubový uzávěr zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 8 - 12 let.
V roce 1910 přijíždí italský rodák Don Valentin Bianchi do Argentiny a o 18 let později si pořizuje malé vinařství s vlastní vinicí. Vinařství, jež bylo nejprve známo jako El Chiche, produkovalo kvalitní červená vína, o kterých se říkalo, že se podobají velkým vínům z Medocu. Začíná se tak historie vinařství Valentin Bianchi , které dnes řídí třetí generace a které se i přes italské kořeny dokázalo prosadit v Argentině a následně i ve světě. Vinařství leží v oblasti San Raphael, v provincii Mendoza. San Rafael se skládá ze 3 částí, kopců, pouště a roviny. Zaujímá plochu 31 235 km2 a je vzdáleno 240 km od hlavního města Mendozy. V části, kde jsou roviny, se rozprostírá oáza (70 000ha), zavlažovaná řekami Diamante a Atuel, jež pramení v Andách a přivádějí sem vodu z ledovců. Úpatí And, zcela uzavřené civilizaci, vytváří mikroklimatický charakter oblasti. Tvoří nepřekonatelnou bariéru pro vlhké větry vanoucí od Tichého oceánu. Roční srážky tak nepřesahují 330 mm, což zmenšuje riziko vzniku plísní a zvyšuje možnost chuťové koncentrace v hroznech. Během doby růstu révy je zde 1400 hodin plného slunečního svitu, což vede k maximální komplexnosti chuti, temné barvě a k bohatému tělu vín. Tři vinice, které vinařství Valentino Bianchi vlastní, zabírají plochu 290 ha. Jsou to Asti, Las Paredes a Dona Elsa. Vinice jsou na aluviálním podloží, které obsahuje minerální půdy a jsou plné podnoží dovozených z Valentinovy rodné Itálie a stejně tak z Kalifornie a Francie. Nejvyšší kvalita hroznů odpovídá použití nejlepších technologií k výrobě vína, která získávají ocenění nejen v Argentině, ale i v zahraničí. Všechna vína vinařství vyrábí již od roku 1979 vinař Francisco Martinez.