Barva vína je živě červená s fialovými tóny.
Vůně je e bohatá a plná bobulového ovoce a sušených bylin. Koncentrovaná ovocná chuť je plná nasládlých tříslovin. DON DAVID je řada vín typu reserva, tedy vín vyrobených v údolí Colchaqui Valley, které byly 12 měsíců stařeny v nových sudech z francouzského dubu.
Doporučujeme podávat k hovězímu masu, sýrům a houbám.
Doporučená teplota podávání: 16 - 18 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 5 - 6 let.
V severovýchodní Argentině v provincii Salta v údolí Cafayate v předhůří And se nachází vinařství Michel Torino. Pod něj spadají ještě další značky jako El Esteco nebo Don David. Salta je hned druhou nejvýznamnější vinařskou oblastí po Mendoze. Vinařství Michel Torino bylo založeno v roce 1892. 350 dnů slunečného svitu s chladnými klimatickými podmínkami v kombinaci písečného a kamenitého podloží vinic a dostatkem vody je ideální prostředí pro pěstování vinné révy. Velké teplotní rozdíly v noci a ve dne zpomalují zrání a tím umožňují koncentrovat v hroznech chuť a aroma. Vinice leží ve výšce 1700m n.m a vinná réva je zde ošetřována bez použití chemických prostředků a umělých hnojiv. Při výrobě vína jsou použity nejmodernější technologie při zachování tradičních postupů. Specialitou této oblasti jsou odrůdy Chardonnay, Malbec, Syrah, Merlot a Cabernet Sauvignon.