Luis Felipe Edwards - Doňa Bernarda 2020 0,75l



Detailní popis produktu
Vinice: Hroznům od každé odrůdy je věnována zvláštní pozornost, aby byl co nejvíce charakteristický pro svůj typ. V Colchagua Valley je klima suché, přímořské. V údolí se střídají období s dešti od června do září s dlouhými suchými obdobími od listopadu do března. Teplotní rozdíly mezi dnem a nocí dosahují až 22°C, což poskytuje výborné podmínky pro pěstování hroznů a vývoj kyseliny. Toto víno pochází jen z nejlepších vybraných poloh v Colchagua Valley, kde je ideální množství slunečního záření a teplé podnebí. Hrozny jsou zde perfektně zralé a plné chuti.
Výroba: Sklizen hroznů pro toto víno probíhá pouze ručně ke konci dubna a v prvních dnech května. Hrozny jsou ručně sbírány, tříděny a dopravovány v malých bedýnkách. Jejich zpracování je věnována ta nejlepší péče a šetrnost. Rmut se dlouho nakváší v nerezových tancích při teplotě 26°C po dobu 7 dní, dalších deset dní pak probíhá postfermentační macerace. Poté je víno přemístěno do nových sudů z francouzského dubu na 16–18 měsíců. Další zrání 6 měsíců.
Chuťový profil: Plné, hutné a tmavě červené víno je cuvée z odrůd – 50% Cabernet Sauvignon, 30% Carménère, 15% Petit Verdot, 5% Cabernet Franc. Ve vůni velmi příjemné aroma sušených švestek, borůvek a fialek. Chuť je jemná, plného těla a s dlouhým koncem.
Párování s jídlem: Červená masa, zvěřina, zrající sýry
Doplňkové parametry
Kategorie: | Colchagua Valley |
---|---|
Barva: | Červené |
Obsah zbytkového cukru: | suché |
Objem lahve: | 0,75l |
Obsah alkoholu: | 14,5% |
Párování s jídlem: | Hovězí maso, Zvěřina, vyzrálé sýry |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vyhlášené chilské rodinné vinařství Luis Felipe Edwards leží v údolí Colchagua a patří mezi největší v Chile. Historie vinařství je od roku 1976 kdy Luis Felipe Edwards starší koupil poblíž města Nancagua statek San José de Puquillay, v roce 1980 získal i statek Santa Bernardita de Pupilla. Luis Felipe postupně obnovil vinice, osázel je keři moderních a oblíbených odrůd révy, zejména červených. Vinařství obhospodařuje v údolí Colchagua 280 ha a v údolí Leyda 160 ha vlastních vinic. Klima je zde suché, přímořské. V údolí se střídají období s dešti od června do září s dlouhými suchými obdobími od listopadu do března. Teplotní rozdíly dosahují až 22°C mezi dnem a nocí, což poskytuje výborné podmínky pro pěstování hroznů. Především červených odrůd.