Dezertní vína

Za dezertní vína se obecně označují taková, která obsahují vyšší podíl cukru a alkoholu než běžná tichá vína. Pojem dezertní víno ale není v současném českém zákoně konkrétně specifikován a používá se přesnější označení likérové víno. To je dle zákona definováno jako víno se skutečným obsahem alkoholu 15 – 22 % obj. a celkově nejméně 17 % obj. Víno musí pocházet z částečně zkvašeného hroznového moštu, případně z vína s přídavkem vinného destilátu. U zahraničních vín je to ještě složitější.

Vyhledávání:
Hledat v kategoriiBarvaOdrudaCukrZeměVýrobceKategorieRočníkKolekceUzávěr
Hledat v kategoriiHledat
Kde hledat:
Zobrazit produkty
Zobrazit produkty
Zobrazit produkty
Zobrazit produkty
Zobrazit produkty
Zobrazit produkty
Zobrazit produkty
Zobrazit produkty
Zobrazit produkty
Zobrazit:21 produktů
Zobrazit:
Cuvée, DO Reserva, 2004, Vina Undurraga, 0.38 l
Akce
Náš tip
199 Kč
Skladem > 6 ks