Dezertní vína

Za dezertní vína se obecně označují taková, která obsahují vyšší podíl cukru a alkoholu než běžná tichá vína. Pojem dezertní víno ale není v současném českém zákoně konkrétně specifikován a používá se přesnější označení likérové víno. To je dle zákona definováno jako víno se skutečným obsahem alkoholu 15 – 22 % obj. a celkově nejméně 17 % obj. Víno musí pocházet z částečně zkvašeného hroznového moštu, případně z vína s přídavkem vinného destilátu. U zahraničních vín je to ještě složitější.

BarvaOdrudaCukrZeměVýrobceKategorieRočníkKolekceUzávěr
Zobrazit produkty
Zobrazit produkty
Zobrazit produkty
Zobrazit produkty
Zobrazit produkty
Zobrazit produkty
Zobrazit produkty
Zobrazit produkty
Zobrazit produkty
Hledat v kategoriiHledat
Kde hledat: