Dezertní vína

Za dezertní vína se obecně označují taková, která obsahují vyšší podíl cukru a alkoholu než běžná tichá vína. Pojem dezertní víno ale není v současném českém zákoně konkrétně specifikován a používá se přesnější označení likérové víno. To je dle zákona definováno jako víno se skutečným obsahem alkoholu 15 – 22 % obj. a celkově nejméně 17 % obj. Víno musí pocházet z částečně zkvašeného hroznového moštu, případně z vína s přídavkem vinného destilátu. U zahraničních vín je to ještě složitější.

Vyhledávání:
Barva
(1)
(1)
Zobrazit vybrané
Odruda
Zobrazit vybrané
Cukr
(1)
(1)
Zobrazit vybrané
Země
(1)
(1)
Zobrazit vybrané
(1)
(1)
Zobrazit vybrané
(1)
(1)
Zobrazit vybrané
(1)
Zobrazit vybrané
(2)
Zobrazit vybrané
2 produkty
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení