Dezertní vína

Za dezertní vína se obecně označují taková, která obsahují vyšší podíl cukru a alkoholu než běžná tichá vína. Pojem dezertní víno ale není v současném českém zákoně konkrétně specifikován a používá se přesnější označení likérové víno. To je dle zákona definováno jako víno se skutečným obsahem alkoholu 15 – 22 % obj. a celkově nejméně 17 % obj. Víno musí pocházet z částečně zkvašeného hroznového moštu, případně z vína s přídavkem vinného destilátu. U zahraničních vín je to ještě složitější.

Vyhledávání:
Hledat v kategoriiBarvaOdrudaCukrZeměVýrobceKategorieRočníkKolekceUzávěr
Hledat v kategoriiHledat
Kde hledat:
Zobrazit produkty
Zobrazit produkty
Zobrazit produkty
Zobrazit produkty
Zobrazit produkty
Zobrazit produkty
Zobrazit produkty
Zobrazit produkty
Zobrazit produkty
Zobrazit:19 produktů
Zobrazit:
Portské, Tawny 20 years old, Graham´s Port, 0,75l
Nové
Náš tip
1 490 Kč
Skladem 3 ks