Cava

Cava je španělské šumivé víno, které se vyrábí tradiční metodou, známou také jako "metoda champenoise." Pochází z regionů Katalánska, Aragonu, La Rioji, Navarry, Extremadury, Valencie a Baskicka, ale většina se vyrábí v Katalánsku.

Nejprodávanější

15 položek celkem
5cd7e7febb2fab864cb15dac0ecf633e08d89c61
240 Kč / ks
781
6eb676d1239bff97dc4d1c0b7f5c1bd83ec2701e
240 Kč / ks
845
f41e66cefb99b63396f157a37524d1dfa11b20a8
Bio
10203
3fd5217f34a09fd79cea43d0e1565f9325d7f862
300 Kč / ks
889
ee6ecc8f94aefd0b54e990a35ce343a098cc790a
310 Kč / ks
10206
08e281295de071278252ff49831a1ef19327eb92
Novinka
380 Kč / ks
10209
varias 10386
Organic Reserve Cava Extra Brut Nature 523 Vinya Escudé
Novinka Bio
380 Kč / ks
12132
Nahoru
Další produkty

Charakteristickým rysem cavas je jejich jemné bublinky a osvěžující chuť. Výroba začíná stejně jako u jiných kvalitních šumivých vín, když se hrozny sklízejí a lisují na mošt. Následně probíhá primární fermentace, kdy se cukry v moštu přeměňují na alkohol.

Po primární fermentaci je cava převedena do lahví spolu s malou dávkou kvasinek a cukru, aby proběhla druhotná fermentace právě v lahvi. To vytváří bubliny, které jsou charakteristické pro toto víno. Během druhotné fermentace v lahvi dochází ke vzniku přírodních kvasinek, které dávají cavě složitost a bohatost chuti.

Po druhotné fermentaci cava zraje v lahvích po dobu minimálně 9 měsíců, ale mnohé lepší druhy mohou zrát i několik let. Čím déle cava zraje, tím složitější a bohatší chuť a aroma nabízí.

Cava je oblíbeným nápojem na oslavy, slavnostní události a oslavy, ale také se často podává jako aperitiv nebo doprovod k lehčím pokrmům. Jeho vynikající kvalita a cenová dostupnost dělají z cavy oblíbenou alternativu k šampaňskému a jiným šumivým vínům z celého světa.

Všechna vína skladem
Všechna vína skladem
Ať už naše nebo zahraniční vína, máme je skladem všechny.
doručení
Doručení
Doručujeme do 48 hodin od objednání.
Přímo od vinařů
Přímo od vinařů
Z celé Evropy i ze světa až k Vám domu