Tento Cabernet Sauvignon Black Label (Etiqueta Negra) byl vyroben z nejlepších bloků této odrůdy v údolí Maipo a je to nejlepší Cabernet Sauvignon z vinařství Tarapacá. Vyznačuje se hlubokou červenou barvou, aroma ostružin, grafitu a koření. V chuti je jemný s tóny černého ovoce a lékořice. Zrálo 14 měsíců v barikových sudech z francouzského a amerického dubu a následně v láhvích. Dlouhý styk s francouzským dubem dodal vínu na komplexnosti chuti a zvýraznil jeho jedinečný unikátní buket. Dalším ležením v láhvi se bude harmoničnost vína zvyšovat.
Doporučujeme podávat ke grilovaným červeným masům, zvěřině, steaku z tuňáka nebo tvrdým sýrům jako je Manchego.
Ocenění:
Doporučená teplota podávání: 17 - 19 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 8 - 10 let.
Tarapacá najdeme ve městě Isla v Maipo Valley, v oblasti Central Valley v Chile. Společnost byla založena v roce 1874. Jejím zakladatelem je Francisco de Rojas. V roce 1892 získal vinařství Manuel Zavala-Melendez a změnil název na Viña Tarapacá (na počest chilské provincie stejného jména). Vinice jsou osázeny francouzskými odrůdami. Vlastní 600 ha vinic v oblasti: Maipo Valley, Casablanca a Leyda. Viña Tarapacá je jedním z nejtradičnějších a nejstarších vinařství v Chile. Od roku 2008 je součástí VSPT Wine Group. Chile je druhý největší vývozcem vína. Vyváží víno do více jak 60 zemí.