Portské, Tawny 20 years old, Graham´s Port, 0,2 l

Nové
Portské, Tawny 20 years old, Graham´s Port, 0,2 l Země původu
Vlastnosti
ID produktu 15191
Země Portugalsko
Oblast Douro
Výrobce Graham´s Port
Kategorie Portské
Barva Tawny
Cukr Sladké - fortifikované
Zařazení Dezertní
Uzávěr Šroubový uzávěr
Toto víno právě nemáme skladem. Pokud chcete ověřit jeho opětovnou dostupnost, zeptejte se nás (info@velkovinoteka.cz , 734 428 896). Pravděpodobně máme ale podobné víno z vinařství Graham´s Port. Podívejte se na celou nabídku zde
Dostupnost:
Na dotaz
Podrobnosti

Hlavním atributem tohoto vína je velká komplexní vyváženost a harmonie. Zlatavě jantarová barva s tmavočervenými odlesky prozrazuje už značné stáří. Toto portské má vynikající buket s příznačným ořechovým charakterem po mandlích a nádechem po zralém ovoci a pomerančové kůře, to vše krásně zakulacené dlouhým a pečlivým stárnutím. Je bohaté a jemné na patře, perfektně vyvážené, s dlouhým a přetrvávajícím závěrem. Podává se mírně chlazené, aby vynikla jeho vyvážená struktura a smyslová harmonie.

Miniaturní balení vhodné do dárkových sad nebo samostatně.

 

Doporučená teplota podávání: 15 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl uzávěr zalit vínem.

Zobrazit méněZobrazit více
Alkohol20,0 % obj
Graham´s Port

W & J Graham’s je rodinné vinařství v Portugalsku v údolí Douro. Pro Portugalsko jsou nejtypičtější portská vína. Vinařství bylo založeno v roce 1820 bratry Williamem a Johnem. Koncem 18. století přišli ze Skotska s cílem vybudovat obchod s portským vínem. Dodnes jedna čtvrť v druhém největším portugalském městě Oporto, které je centrem portského vína, nese název O’Graham. V roce 1970 převzala firmu W & J Graham’s rodina Symington, která měla v Oportu dlouhou tradici. Dnes již čtrnáctá generace se naplno věnuje výrobě a prodeji portského vína značky Graham’s. Jsou také výrobci jemných Vintage Ports. Dnes vlastní dohromady 940 ha vinic. Všechny hrozny sbírají ručně do malých bedýnek na 20-22 kg hroznů. Každý hrozen je pečlivě zkoumán a nezralé nebo poškozené hrozny jsou zlikvidovány. Rodina Symington vyvinula robotický stroj, který skutečně šlape hrozny, přesně stejným způsobem jako tým mužů. První Lagar byl vyzkoušen v roce 1998. Od roku 2000 používají ve vinařství tři robotické Lagares. Jejich vína jsou velmi vyhledávaná.