Víno hluboké barvy fialovými odlesky s expresivním aroma švestek, ostružin a fialek. Sametová chuť připomíná třešně a švestková povidla v kombinaci s vanilkou a bylinami.
Doporučujeme podávat k vyzrálým sýrům nebo houbovému rizotu.
Doporučená teplota podávání: 16 - 18 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl šroubový uzávěr zalit vínem.
Berton Vineyard najdeme v podoblasti Coonawarra v Jižní Austrálii. V roce 1996 vinařství Berton Vineyard založili Bob a Cherie Berton. Začínají s rozlohou vinic kolem 30ha. Vinohrady vlastní v High Edenu. Stali se producentem excelentních prémiových vín. Nadmořská výška a chladné počasí vytváří ideální podmínky pro růst kvalitních hroznů. Pěstují především odrůdy: Shiraz, Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc a Chardonnay.