Alsasko je jeden z nejmenších regionů ve Francii. Je rozděleno na dvě podoblasti - Horní a Dolní Rýn. Klima je v Alsasku polo-kontinentální. Zimy jsou studené a léta horká. Alsasko je ideálním místem na pěstování vína. Produkce tohoto regionu spadá do kategorie AOC. Alsaská vína se řadí do tří skupin: Alsace AOC, Alsace Grand Cru AOC a Cremant d’Alsace AOC. Tato oblast produkuje bohatá suchá, ale i sladká vína s nádherně koncentrovanou hroznovou chutí. Z 90% se zde vyrábí bílé víno. Ve světě je Alsasko známé zejména svým suchým ryzlinkem. Sedm klasických alsaských odrůd používaných k výrobě bílých vín: Sylvaner (Sylvánské zelené), Pinot Blanc (Rulandské bílé), Riesling (Ryzlink rýnský), Pinot Gris (Rulandské šedé), Gewurztraminer (Tramín kořenný), Muscat (Muškát). K výrobě červených vín se používá Pinot Noir (Rulandské modré).