Alsasko Bott Geyl

Alsasko je jeden z nejmenších regionů ve Francii. Je rozděleno na dvě podoblasti - Horní a Dolní Rýn. Klima je v Alsasku polo-kontinentální. Zimy jsou studené a léta horká. Alsasko je ideálním místem na pěstování vína. Produkce tohoto regionu spadá do kategorie AOC. Alsaská vína se řadí do tří skupin: Alsace AOC, Alsace Grand Cru AOC a Cremant d’Alsace AOC. Tato oblast produkuje bohatá suchá, ale i sladká vína s nádherně koncentrovanou hroznovou chutí. Z 90% se zde vyrábí bílé víno. Ve světě je Alsasko známé zejména svým suchým ryzlinkem. Sedm klasických alsaských odrůd používaných k výrobě bílých vín: Sylvaner (Sylvánské zelené), Pinot Blanc (Rulandské bílé), Riesling (Ryzlink rýnský), Pinot Gris (Rulandské šedé), Gewurztraminer (Tramín kořenný), Muscat (Muškát). K výrobě červených vín se používá Pinot Noir (Rulandské modré).
Vyhledávání:
Barva
Odruda
(0)
(0)
Zobrazit vybrané
Cukr
Země
(4)
Zobrazit vybrané
(0)
(0)
(0)
Zobrazit vybrané
(0)
Zobrazit vybrané
(0)
(0)
Zobrazit vybrané
Výpis je omezen filtrem
0 produktů
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení