Chuť a vůni zralých malin, jahod, třešní a rybízu nabízí tohle šťavnaté, ale zároveň suché rosé.
Hrozny pro toto rosé pochází z několika vinic v okolí obce Fels am Wagram. Podloží mají především sprašové, ale některé části jsou na písečně štěrkové půdě. Vinařství nepoužívá již 25 let žádné herbicidy. Sklizeň se provádí ručně. Používají první sklízené hrozny Zweigeltu. Následuje okamžité vylisování a asi 12 hodinová macerace. Lahvování vína na přelomu ledna a února.
Dobporučujeme podávat k salátům, lehkým rybím pokrmům grilované zelenině nebo jen tak k popíjení na terase.
Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl šroubový uzávěr zalit vínem.
Vinařství Leth je moderní rodinné vinařství z oblasti Niederöstereich. V podoblasti Wagram se po tři generace snaží svým inovativním přístupem vyprodukovat ta nejlepší možná vína z dané oblasti. Využívají specifické podmínky podoblasti Wagram, která se nachází na severním i jižním břehu Dunaje mezi městy Krems a Stockerau. Ze severu ohraničuje tuto oblast pahorkatina, podle které dostala i název. Unikátními jsou zdejší pro víno vynikající sprašové půdy, které dosahují až do hloubky 20 metrů. Vinařství obhospodařuje 50 hektarů vinic v okolí obce Fels am Wagram. Vinice s jižní orientací jsou na svahu Wagram vysazovány terasovitě, aby nedošlo ke splavování půdy. Specifičnost místního terroir dodává blízkost evropského veletoku Dunaj.
Zaměřuje se na odrůdy Grüner Veltliner a Riesling, místní specialitou je Roter Veltliner.
Při výrobě vín klade rodina Leth zvláštní důraz na udržitelnost a respekt k přírodě. Pracuje ekologicky a snaží se minimalizovat vliv vinařství na okolní prostředí. To umožňuje vytvářet vína s čistým charakterem, která plně vystihují esenci terroiru Wagram. V současné době jsou držiteli certifikace Sustainable austria a certifikace Bio.