Víno má intenzivní barvu černého rybízu s fialovými odlesky. V chuti najdeme třešně a rybíz. Víno je svěží a jemné v chuti, se sladkou tříslovinou, plné a intenzivní.
Vinice se rozkládají na obou březích řeky Duero, nejčastěji v nadmořské výšce 500– 800 metrů nad mořem. Fermentace probíhá v nerezových tancích. Poté víno zraje 6 měsíců v amerických dubových sudech typu barrique.
Doporučujeme podávat ke všem druhům masa, paštikám a klobáskám.
Doporučená teplota podávání: 16 - 18 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.
Vinařství Bodegas de los Rios Prieto (Prios) je skvostným představitelem španělského vinařství, který se nachází v oblasti Ribera del Duero u obce Pesquera del Duero. Původně malé vinařství začalo postupně od roku 2000 rozšiřovat výrobu a investovat do moderních technologií. Dnes obhospodařuje 30 hektarů vinic s roční produkcí 300 000 lahví ročně. Vinice se nacházejí v nadmořské výšce 700 metrů nad mořem a pěstuje se na nich výhradně odrůda Tempranillo, označovaná v oblasti Ribera del Duero také jako Tinto Fino.
Díky výhodnému terroiru a péči o vinice vytváří vinařství Bodegas de los Rios Prieto vína s bohatým ovocným charakterem, jemnými tříslovinami a dlouhou dochutí.Jejich vína jsou ceněna pro svou kvalitu a autentičnost a získávají uznání jak u znalců vína, tak i u milovníků dobrého vína. Bodegas de los Rios Prieto se zavazuje k tradičním vinařským metodám a udržitelnému zemědělství, což vede k výrobě vína, které odráží jedinečnost a krásu regionu Ribera del Duero.