Suché víno hluboké švestkově fialové barvy s purpurovými odlesky, s aroma zralých borůvek a tmavých třešní v kombinaci s lékořicí. Čokoláda a černý pepř se stopami sladkého vanilkového dubu. Jemné, kulaté víno s plným tělem a bohatou chutí švestek a moruší podpořenou anýzem, vanilkou a hřebíčkem, hladké a dobře integrované s jemnými taniny, vyrovnanou kyselinkou, ušlechtilou délkou těla a příjemným vláčným dozvukem.
Hrozny pro výrobu tohoto vína jsou rozmačkány ve vřetenovém lisu, následuje fermentace při teplotě 22 - 25 °? a malolaktická fermentace. Zrání probíhá kombinovaně v nerezových tancích a sudech z francouzského a amerického dubu
Doporučujeme podávat k pečenému hovězímu masu, k jehněčímu masu s rozmarýnem, ke grilované zelenině s pestem a nebo k tvrdým sýrům.
Ocenění:
Alkohol: 14,0 % obj.
Zbytkový cukr: 1,7 g/l
Kyseliny: 6,5 g/l
Doporučená teplota podávání: 16 - 18 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl šroubový uzávěr zalit vínem.