Toto víno se vyznačuje velice atraktivní vůní zralých třešní s lehkým tónem karamelu. A jeho barva a odlesky připomínají rubín. Je velmi lehké, obsahuje pouze 11,5 % alkoholu. Díky vhodným podmínkám a vlastnostem půdy je víno přirozeně sladké a obsahuje velké množství minerálů.
Alazanis Valley patří k nejznámnějším druhům gruzínského vína. Hrozny ze kterých se vyrábí rostou v údolí řeky Alazanis na jižních svazích Kavkazských hor. Odtud také název Alazanis Valley - Alazánské údolí.
Doporučujeme podávat k vepřové panence se švestkovou omáčkou.
Doporučená teplota podávání: 16 - 18 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl šroubový uzávěr zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 5 - 8 let od lahvování.