Pinot noir, Tama, 2015, Anakena Winery, 0.75 l

-14 %
Akce
Pinot noir, Tama, 2015, Anakena Winery, 0.75 l Země původu
Vlastnosti
ID produktu 12461
Země Chile
Výrobce Anakena Winery
Odruda Pinot noir
Kolekce Tama
Barva Červené
Cukr Suché
Zařazení Tiché
Ročník 2015
Uzávěr Šroubový uzávěr
209 Kč
180 Kč s DPH
Dostupnost:
Skladem > 6 ks
Osobně v Modleticích:
dnes
Osobně v Praze:
dnes po 17. hodině
Přepravní společností:
pondělí 19.11
Podrobnosti

Suché víno purpurové barvy, s komplexním a intenzivním aroma jahod, třešní a hřebíčku , s lehkým dotykem zeleného čaje. V chuti je víno kulaté a bohaté, s jemnými taniny a dlouhým závěrem. Vína z této řady se vyznačují ručním sběrem a tříděním hroznů, fermentací v nerezových tancích a zráním na sudu po dobu 12-ti měsíců.

Doporučujeme podávat k veganským a vegetariánským typům pokrmů či ke světlým masům, rizotům nebo lehkým sýrům.

 

Doporučená teplota podávání: 15 - 17 °C

Skladujte při teplotě 8 - 12 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl šroubový uzávěr zalit vínem. Víno je vhodné k archivaci po dobu 2 - 5 let.

 

Řada vín Tama - pochází z oceňovaného vinařství, které je zasazené v podhůří And. Jméno Tama pochází z nářečí starodávných kolumbijských kmenů a označuje komunity lidí žijící v severním Chile.

Zobrazit méněZobrazit více
Alkohol14,0 % obj
Anakena Winery

Vinařství Anakena Alto Cachapoal bylo založeno roku 1990 dvěma dlouholetými přáteli Felipem Ibanezem a Jorgem Gutierrezem. Pro vinice a vinařství vybrali oblast na úpatí pohoří And. Jejich cílem bylo vytvořit elegantní, výrazná a inovativní vína, která budou odrážet jak původ samotných odrůd, tak potenciál chilského terroir a jeho tradic.

V současné době vlastní vinařství Anakena 145 hektarů vinic v Alto Cachapoal, 125 hektarů v Leyda, 43 hektarů v Peumo (část údolí Cachapoal nejblíže situované k pobřeží) a 44 hektarů vinic osázených v údolí Colchagua.

Hlavní winemaker Gavin Taylor působí ve vinařství Anakena čtvrtým rokem, jeho rodnou zemí je Jihoafrická republika, kde studoval bakalářské studium enologie na univerzitě ve Stellenbosch. Své další znalosti vinohradnictví získal v Kalifornii, kde působil 4 roky a dále na Novém Zélandu, kde zdokonalil svoje umění výroby vysoce kvalitních bílých vín. Od roku 2004 se věnuje výrobě vín v Chile. Ve vinařství Anakena se zasloužil o získání mezinárodně uznávaného statutu prémiového chilského vinařství.

Jméno „Anakena" pochází z legendy o Birdmanovi, v překladu znamená „ptačí jeskyně". Legenda vypráví o rackovi (Manutara) z Velikonočních ostrovů, který každý rok ukrývá svoje drahocenné vejce do tajné skrýše - Anakeny. Jedenkrát v roce potom muži z Velikonočních ostrovů prokazují svou zdatnost tím, že plavou dlouhou trasu z Velikonočních ostrovů na ostrov Moto Nui, kde vejce hledají. Ten nejzdatnější, který vejce najde a vrátí ho bezpečně zpět na Velikonoční ostrovy, získává titul vítěze - Birdmana. Titul mu náleží po celý rok do příští plavby.