Doprava přes DPD nově již od 99 Kč a ZDARMA od 2 000 Kč!
Krásně pitelný a nekomplikovaný Veltlín s chutí a vůní zeleného jablíčka a citrusů. V chuti je rovnováha mezi ovocností a kyselostí, v dochuti můžeme nalézt bylinné tóny. Ideální parťák na dlouhé večery s přáteli.
Víno vzniklo z hroznů pocházejících z několika terasovitých tratí z Wagramu. Tyto tratě se nacházejí v nadmořské výšce 200 – 350 metrů nad mořem a najdeme na nich spraše a částečně také písčito – oblázkovou půdu. Sklizeň se provádí ručně s výběrem těch nejkvalitnějších hroznů. Hned po přivezení hroznů do vinařství dochází k jejich lisování. Fermentace probíhá v nerezových tancích s řízenou teplotou.
Doporučujeme podávat k salátům, rybám a kuřecímu či vepřovému masu.
Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl šroubový uzávěr zalit vínem.
Vinařství Leth je moderní rodinné vinařství z oblasti Niederöstereich. V podoblasti Wagram se po tři generace snaží svým inovativním přístupem vyprodukovat ta nejlepší možná vína z dané oblasti. Využívají specifické podmínky podoblasti Wagram, která se nachází na severním i jižním břehu Dunaje mezi městy Krems a Stockerau. Ze severu ohraničuje tuto oblast pahorkatina, podle které dostala i název. Unikátními jsou zdejší pro víno vynikající sprašové půdy, které dosahují až do hloubky 20 metrů. Vinařství obhospodařuje 50 hektarů vinic v okolí obce Fels am Wagram. Vinice s jižní orientací jsou na svahu Wagram vysazovány terasovitě, aby nedošlo ke splavování půdy. Specifičnost místního terroir dodává blízkost evropského veletoku Dunaj.
Zaměřuje se na odrůdy Grüner Veltliner a Riesling, místní specialitou je Roter Veltliner.
Při výrobě vín klade rodina Leth zvláštní důraz na udržitelnost a respekt k přírodě. Pracuje ekologicky a snaží se minimalizovat vliv vinařství na okolní prostředí. To umožňuje vytvářet vína s čistým charakterem, která plně vystihují esenci terroiru Wagram. V současné době jsou držiteli certifikace Sustainable austria a certifikace Bio.