Barva slámově žlutá, vůně bílého pepře, angreštu a zralého žlutého jablka. Středně tělnaté víno se svěží kyselinkou, velmi vyrovnané a pikantní v závěru. Typický zelený Veltlín v kategorii Federspiel, jemný a velmi pikantní. Nejlepší společník pro českou kuchyni – plné víno s výrazně pepřovým aroma.
Doporučujeme podávat k tradiční české kuchyni / rakouské kuchyni a proslavený "Wiener Schnitzel", k rybám, mořským plodům a drůbeži.
Doporučená teplota podávání: 8 - 10 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl šroubový uzávěr zalit vínem.
Federspiel
Vína označená touto kategorií se hodí k mnohým příležitostem : spojují v sobě eleganci a svěžest vín z kategorie Steinfeder a hluboké ovocné tóny kategorie Smaragd. Osvěžující ovocná chuť a elegance je ideální k masovým a rybím pokrmům. Jedná se o klasické rakouské víno, určené pro mnohé příjemné okamžiky.
Díky velkému know-how a historii patří toto vinařství mezi nejlepší výrobce bílých vín v nejprestižnější rakouské vianřské oblasti Wachau. Vinařství disponuje terasovitými vinicemi, které jsou ohraničeny kamennou zdí, bez použití betonu a malty. Vínadokonale odráží unikátní terroir zdejších vinic. Hlavní odrůdou je zde Grüner Veltliner, který představuje asi 55 % plochy vinic. Další místní proslulou odrůdou je Rieslink a z modrých pak především Zweigelt .Suchá bílá vína z oblasti Wachau jsou podle svého přírodního obsahu alkoholu spolkem Vinea Wachau dělena do následujících tří kategorií Steinfeder, Federspiel a Smaragd.