Právě teď při zadání kódu MORAVA10 získáte slevu 10 % na všechna vína z Moravy!
Mohutný plnější Veltlín ze starých vinic Vám nabídne pikantní aroma zralých hrušek a bílého pepře. V chuti dominují zralé hrušky a pepř doplněné o tóny akátu získané z akátového sudu, ve kterých víno kvasilo a zrálo.
Hrozny pro výrobu tohoto Veltlínu pocházejí z více než 40 let starých vinic vysazených na viniční trati Spiegel. Podloží je zde sprašové.
Hrozny byly sklizeny na konci října, následovala 12ti hodinová macerace na slupkách. Kvašení proběhlo spontánně v akátových sudech o objemu 4000 litrů. Do konce června bylo školeno ležením na kvasničných kalech, lahvování v půlce července.
Doporučujeme podávat k vepřovému masu a telecímu řízku.
Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl šroubový uzávěr zalit vínem.
Vinařství Sax je skvělým představitelem vinařské oblasti Kamptal v Rakousku. Toto rodinné vinařství má dlouhou historii sahající do 17. století. Pečlivě se stará o své vinice, které se nachází na svazích regionu Kamptal v blízkosti města Langenlois. Zaměřuje se na pěstování tradičních odrůd hroznů, jako je Grüner Veltliner a Riesling. Díky unikátnímu terroiru a péči o vinice vytváří vína s výraznými ovocnými tóny, výtečnou kyselinkou a vyváženou strukturou.
Jejich vína jsou ceněna pro svou kvalitu a autentičnost a získávají uznání u milovníků rakouského vína po celém světě. Vinařství Sax se zavazuje k udržitelnému vinohradnictví a tradičním vinařským technikám, což vede k výrobě vína, které věrně odráží charakter a krásu regionu Kamptal.