Pomalu kvašená Doňa Bernarda je špičkové ikonické víno Luis Felipe Edwards. Všechno úsilí, zkušenosti a naděje vinaře byly nalahvovány v tomto víně. Je to výrazné, plné červené víno s typickou nezaměnitelnou vůní a chutí. Může být konzumováno jako mladé, ale má velký potenciál k mnohaletému zrání v lahvi. Doporučujeme víno otevřít 30 minut před podáváním.
Příjemného aroma sušených švestek, borůvek a fialek, dobře snoubené s dubovým sudem. Chuť je jemná, plného těla a s dlouhým koncem. Odrůdové složení: 50% Cabernet Sauvignon, 30% Carmenére, 15% Petit Verdot, 5% Cabernet Franc
Ocenění:
Doporučená teplota podávání: 18 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je vhodné k archivaci po dobu 8-10 let.
Luis Felipe Edwards je rodinné vinařství, které najdeme v údolí Colchagua v Chile. Historie vinařství sahá do roku 1976. Luis Felipe Edwards starší, koupil poblíž města Nancagua statek San José de Puquillay a v roce 1980 statek Santa Bernardita de Pupilla. K oběma statkům patřilo rozsáhlé území osázené vinohrady. Jejich průměrné stáří bylo kolem 30 let. Luis Felipe Edwards je obnovil a osázel keři moderních odrůd révy. V údolí Colchagua vlastní 280 ha a v údolí Leyda vlastní 160 ha vinic. Původně se vinařství zabývalo pouze produkcí sudového vína, které se dále prodávalo větším producentům. Od roku 1994 se začali zabývat výrobou vlastního vína. První vlastní vína se v roce 1995 dostala do rukou zákazníků.
V současnosti je společnost Luis Felipe Edwards 4. - 5. největším vinařstvím v Chile, a přitom je stále ve 100% vlastnictví rodiny Edwards. Důkazem vysoké kvality vín je i řada ocenění, získaných jak v Chile, tak i ve světě. LFE je jedním z nejčastěji oceňovaných vinařství v Chile. Vína dováží do více jak 45 zemí.