Odrůdové složení: 95 % Syrah x 5 % Viognier
Suché víno intenzivní nafialovělé barvy s rubínovými odlesky. Ve vůni dominuje černé a červené ovoce s podtóny bílých květin a meruněk. Koncentrované, přesto však velmi jemné víno s plným tělem, hebkými kulatými taniny, lehkými kouřovými podtóny a s příjemně ovocitým dozvukem.
Vinifikace: Hrozny obou odrůd se mísí hned po třídění, následuje 5ti denní macerace za studena (8 °C), kvasí tak společně při počáteční teplotě 28 °C, která je poté snížena na 25 °C. Zrání 8 měsíců (80 % vína ve francouzských dubových sudech a 20 % v amerických sudech).
Doporučujeme podávat k pečeným masům a zvěřině, uzenému masu, ne příliš pikantním steakům a k sýrům, obzvláště typu camembert.
Ocenění:
Alkohol: 12,5 % obj.
Zbytkový cukr: 3,4 g/l
Kyseliny: 3,15 g/l
Doporučená teplota podávání: 16 - 18 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 4 - 8 let.