Krásné Bordeaux z podoblasti Pessac Leognan je založené na Merlotu (80 %) a doplněné o Cabernet Sauvignon a Petit Verdot. V jeho vůni ucítíte tmavé ovoce a jakmile víno ochutnáte tak, to tmavé ovoce ucítíte i na jazyku. Zajímavostí je, že na Chateau d´Eck trávila své poslední dny před popravou Jana z Arku.
Hrozny jsou sklizené a tříděné ručně. Fermentace trvá 3-4 týdny v termoregulačních kádích z nerezové oceli. Po té víno zraje 14 měsíců v nových dubových sudech.
Doporučujeme podávat k červnému masu s omáčkou nebo bez a dobrým zrajícím sýrům.
Doporučená teplota podávání: 16 - 18 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.
Vinařství Gonet se nachází v prestižním regionu Pessac-Léognan v Bordeaux ve Francii. Toto rodinné vinařství se pyšní dlouhou tradicí a vášní pro kvalitní víno.Svými vinicemi se Gonet zaměřuje na tradiční odrůdy, jako je Cabernet Sauvignon, Merlot a Sauvignon Blanc, které v této oblasti excelují. Díky unikátní kombinaci půdy, klimatu a péče o vinice vytváří vinařství Gonet vína s bohatým ovocným charakterem, elegantními tříslovinami a delikátními kořeněnými tóny. Jejich vína se těší uznání u znalců i milovníků vína po celém světě. Vinařství Gonet se zavazuje k udržitelnému vinohradnictví a tradičním vinařským technikám, což vede k vytváření autentických vín, která jsou odrazem terroiru regionu Pessac-Léognan.
Rodina vlastní vinařství i v oblasti Champagne. Specializuje se na tradiční výrobu šampaňského metodou "méthode champenoise", která zajišťuje vysokou kvalitu a eleganci jejich vín.