Odrůdové složení: Corvine Veronese x Rondinella
Amarone je klasická italská metoda výroby vína, při které se sklizené hrozny nejméně 4 měsíce suší na vzduchu a ztratít tak kolem 40 % vody. Díky tomu vznikne velmi koncentrovaná vůně i chuť, pro kterou jsou tato vína celosvětově velmi oblíbená. Barva tohoto vína je intenzivně rubínová s granátovými odlesky. Vě vůni je plné s ovocnými akořenitými tóny. V chuti je suché, velkorysé a sametově zakulacené. Víno zrálo va barikových sudech.
Doporučujeme podávat k pečením, zvěřině a vyzrálým sýrům. Pro nejlepší vychutnání otevřete lahev hodinu před podáváním.
Doporučená teplota podávání: 18 - 20 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 4- 5 let od lahvování.