Pálava, Pozdní sběr, 2017, Vinařství Gotberg, 0.75 l

-10 %
Pálava, Pozdní sběr, 2017, Vinařství Gotberg, 0.75 l Země původu
Vlastnosti
ID produktu 14499
Oblast Morava
Podoblast Mikulovská
Odruda Pálava
Kategorie Pozdní sběr
Barva Bílé
Cukr Suché
Zařazení Tiché
Ročník 2017
Šarže G0817
Uzávěr Korkový uzávěr
320 Kč
289 Kč s DPH
Dostupnost:
Skladem 11 ks
Osobně v Modleticích:
dnes
Osobně v Praze:
dnes po 17:30
Přepravní společností:
pozítří
Podrobnosti

Pálava je jednou z vlajkovou lodí vinařství Gotberg a po delší době opět v suché variantě. Jedná se o víno vyrobené z krásně vyzrálých hroznů, čímž si víno zachovalo typické odrůdové charakteristiky. Víno se vyznačuje květinovo-ovocnou vůní, v níž dominuje vůně lékořice a liči. Chuť je plná ovocná, odrůdová s krásnou kyselinou v závěru.

Doporučujeme podávat ke kořeněným úpravám drůbeže nebo pokrmům z ryb.

 

Doporučená teplota podávání: 10- 12 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 2-4 let.

Zobrazit méněZobrazit více
Obec: Popice
Trať: Stará hora
Alkohol13,0 % obj
Kyseliny6,1 g/l
Zbytkový cukr6,7 g/l
Bezcukernatý extrakt23,8 g/l
Vinařství Gotberg

Vinařství Gotberg vzniklo v roce 2003 na jižní Moravě, v obci Popice nedaleko Hustopečí. Moderní sídlo vinařství je nádherným příkladem vinařské architektury a pyšní se titulem "Nejlepší průmyslová stavba Jihomoravského kraje roku 2009". Vinařství je zaměřeno na přívlastková vína špičkové kvality vypěstované z odrůd, které jsou typické pro místní lokality. Mezi tyto odrůdy patří např.: Pálava, Tramín červený, Ryzlink rýnský, Muškát moravský, Rulandské šedé, Chardonnay, Sauvignon, Sylvánské zelené, Rulandské modré, Merlot a Frankovka. Vinná réva je vysázena na oblých terasách s břehy porostlými broskvomandloněmi, šípky, planými višněmi a keři lékořice. Půdní složení je hluboké, jílovito-sprašovité, bohaté na vápník a další minerální látky. S prvními víny přišlo vinařství Gotberg na trh v roce 2009. Nabízí ucelenou kolekci bílých, červených a růžových vín vysoké kvality. Vinařství vsadilo na kombinaci tří faktorů. Vinařská tradice, unikátnost a genius loci viničních tratí Panenský kopec, Svidrunk a Sonberk a moderním způsob zpracování vína, který odpovídá evropským standardům s využitím moderních technologií a postupů. Velký důraz je kladen na šetrné zpracování hroznů. V roce 2007 vstoupilo vinařství do programu ekologického zemědělství, tudíž nepoužívá chemické, ale pouze biologické prostředky.