Víno noblesní lososové barvy s intenzivní vůní lesní jahody, malin a červené cukrové vaty.
Doporučujeme podávat ke svatomartinským pokrmům.
Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Dle tradice se říká, že by se víno mělo vypít do Velikonoc následujícího roku, nicméně toto víno vydrží určitě v dobré kondici do konce roku 2023.
Svatomartinské víno - Ochutnejte první mladé růžové víno ročníku 2022, uvedené na trh pod označením "Svatomartinské", společnou známkou českých a moravských vinařů. Je historickou tradicí, že na svátek sv. Martina - 11. listopadu si vinaři poprvé mohli přiťuknout mezi sebou, se svým hospodářem i příchozími. Tento den se hodnotí úroda i to, jaký asi ten nový ročník je.
Mladé a svěží odrůdy moravských vín jsou již v první polovině listopadu schopny nabídnout zajímavý a svěží projev bílých, růžových a červených vín. Navíc je to období relativního "vinařského" klidu po sklizni a první fázi tvorby "regulerních" vín ročníku. Proto vinař může část své produkce vytvořit ve formě mladých vín, která se konzumují záhy po svém vzniku.
Bratři Hrabalovi založili novou firmu i stejnojmennou značku s přesvědčením, že i na Moravě se mohou vyrábět vína světových parametrů. S příchodem nového tisíciletí jsme cítili potřebu v naší rodině udělat krok vpřed směrem k modernějšímu způsobu pěstování vinné révy a také udělat mnoho změn ve vlastní výrobě. Mnoho se od té doby změnilo. Co ale zůstalo, je důraz na zachování odrůdového, terroárního a čistého projevu vína. Každý rok se víc a víc zaměřujeme na obnovení přirozeného života ve vinici tak, abychom mohli sklízet hrozny s velkým potenciálem a lidem dávat na stůl přírodní plná a výrazná vína. Část našich vinic proto obhospodařujeme v režimu bio produkce.
Samostatná značka Pelvins, pod kterou vyráběla vína mladší generace rodiny Hrabalů, byla v roce 2019 začleněna přímo pod Rodinné vinařství Hrabal a tato vína tak najdete již pod jedním společným názvem.