Zweigeltrebe

Odrůdu vyšlechtil ředitel vinařské školy v Klosterneuburgu v Rakousku dr. F. Zweigelt v roce 1922 a o její rozšíření se zasloužil po druhé světové válce dr. Lenz Moser. Vznikla křížením odrůd (Svatovavřinecké x Frankovka). Pro odrůdu je typická granátová barva a ovocně kořenitá chuť objevují se v ní vůně višní i jiného bobulového ovoce. Vína jsou rozdílné plnosti. Při usměrněné sklizni je plnost výraznější a třísloviny komplexnější, takže se dá docílit jemné a harmonické víno. Vína doprovázejí bez problémů nejrůznější masité pokrmy i vydatné sýry, případně těstoviny. Vhodná jsou k jemně kořeněnému masu, bažantu, biftekům. K „zweiglu“ si dopřejme například hovězí v karamelo-švestkové omáčce či jemné, vysoce jakostní a drahé tvrdé sýry.

Vyhledávání:
Hledat v kategoriiBarvaCukrZeměVýrobceKategorieRočníkKolekceUzávěr
Hledat v kategoriiHledat
Kde hledat:
Zobrazit produkty
Zobrazit produkty
Zobrazit produkty
Zobrazit produkty
Zobrazit produkty
Zobrazit produkty
Zobrazit produkty
Zobrazit produkty
Zobrazit:13 produktů
Zobrazit: