Zweigeltrebe

Odrůdu vyšlechtil ředitel vinařské školy v Klosterneuburgu v Rakousku dr. F. Zweigelt v roce 1922 a o její rozšíření se zasloužil po druhé světové válce dr. Lenz Moser. Vznikla křížením odrůd (Svatovavřinecké x Frankovka). Pro odrůdu je typická granátová barva a ovocně kořenitá chuť objevují se v ní vůně višní i jiného bobulového ovoce. Vína jsou rozdílné plnosti. Při usměrněné sklizni je plnost výraznější a třísloviny komplexnější, takže se dá docílit jemné a harmonické víno. Vína doprovázejí bez problémů nejrůznější masité pokrmy i vydatné sýry, případně těstoviny. Vhodná jsou k jemně kořeněnému masu, bažantu, biftekům. K „zweiglu“ si dopřejme například hovězí v karamelo-švestkové omáčce či jemné, vysoce jakostní a drahé tvrdé sýry.

Vyhledávání:
Barva
(2)
(2)
Zobrazit vybrané
Cukr
(1)
(3)
Zobrazit vybrané
Země
(4)
Zobrazit vybrané
Výrobce
(1)
(1)
(1)
(1)
Zobrazit vybrané
(1)
(1)
(2)
Zobrazit vybrané
(1)
(1)
(1)
Zobrazit vybrané
(2)
(2)
Zobrazit vybrané
4 produkty
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení