Hrozny pro výrobu tohoto vína pochází ze známé viniční tratě Kolby v Pouzdřanech. Hlinité spraše velké výhřevnosti a jedinečné mikroklima vytváří osobitý stepní terroir a to se následně zrcadlí i ve vzniklém víně. Hrozny vykazovaly vysokou přírodní cukernatost a velmi dobrý zdravotní stav. V aromatickém profilu dominují čajové růže a vanilka, doplněné jemným dotekem pivoněk. Květnatý projev je během vychutnávání doplněn ovocnými tóny vyzrálých citrusů, meruněk a červeného bobulového ovoce v kombinaci
Doporučujeme podávat k paštikám z husích jater, aromatičtějším kozím sýrům, k pokrmům asijské kuchyně a z kuřecího masa.
Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 3 - 5 let od lahvování. Hrozny pro výrobu tohoto vína byly sbírány 18. 9. 2020. Z této šarže vína bylo vyrobeno 1 333 lahví.
Vinařství Na Soutoku je rodinné vinařství. Najdeme ho na kraji města Břeclav. Asi 15 km od vinařství se nachází soutok řek Moravy a Dyje. Je to zároveň i místo, kde se setkávají hranice mezi ČR, Slovenskem a Rakouskem. V roce 2011 ho založil Ing. Karel Průša CSc., který se vínem z výrobního i výzkumného hlediska zabývá od roku 1972. Samotnou výrobou vína se zabývá mladší syn, Ing. Karel Průša ml. O obchod a propagaci se stará starší syn, Ing. Přemysl Průša. Nevlastní žádné vinice. Hrozny vykupují od prověřených dodavatelů. Jejich filozofií je se naplno věnovat výrobě a práci ve sklepě. Způsob výroby je založen na kombinaci tradičních postupů a tradici výroby vína na Moravě, s nejmodernějšími postupy. Na výrobu bílých vín pěstují odrůdy: Sauvignon, Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský, Chardonnay, Rulandské šedé a Tramín červený. Na výrobu červených vín pěstují odrůdy: Rulandské modré, Modrý Portugal, Dornfelder, Cabernet Moravia, André, Merlot, Frankovku a Zweigeltrebe.