Tramín červený

Tramín stojí geneticky velmi blízko k volně rostoucí lesní révě, z níž mohl vzniknout nahodilým křížením s některou dávnou kulturní odrůdou pěstovanou Římany.  Není žádného rozdílu mezi Tramínem červeným a Tramínem kořenným, jak se dříve předpokládalo.
Tramín má vyšší barvu, většinou zlatožlutou, výrazné medovo hrozinkové aroma se závany čajové růže a při láhvové zralosti i skořice a pomeranče, případně kozího pysku. Víno je velmi plné, s vyšší viskozitou a jeho harmonie je založena na nižším obsahu kyselin a často i na zbytkovém cukru. Díky neobvyklému aroma a plnosti chuti po liči patří Tramín k těm málo vínům, která se hodí ke kořeněnému jídlu. Proto lze vína Tramínu podávat i k některým exotickým, silně kořeněným pokrmům asijské kuchyně, případně ke sladkým úpravám masa. Velmi sladké Tramíny se často podávají na závěr stolování ke sladkým zákuskům, jako je tvarohový, nebo švestkový koláč.

Vyhledávání:
Hledat v kategoriiBarvaCukrZeměVýrobceKategorieRočníkKolekceUzávěr
Hledat v kategoriiHledat
Kde hledat:
Zobrazit produkty
Zobrazit produkty
Zobrazit produkty
Zobrazit produkty
Zobrazit produkty
Zobrazit produkty
Zobrazit produkty
Zobrazit produkty
Zobrazit:40 produktů
Zobrazit: