Víno vzniklo fermentací a dlouhodobým školením v novém 500 litrovém barikovém sudu a starším 1000 litrovém sudu. Barva je sytější zeleno-žlutá. Víno je komplexní s minerálně-ovocným projevem, ve vůni s kombinací zralé josty, nádechem bylin a exotického koření. Chuť je pevná, citrusová, decentně krémová a přechází až do černorybízového sorbetu v závěru.
Doporučená teplota podávání: 9 - 11 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.
Traditional line
V těchto vínech se můžete osobně setkat a poznávat nezaměnitelný charakter odrůd a jednotlivých viničních tratí na Pálavě.
Mikrosvín Mikulov a.s. patří k nejvýznačnjším moravským vinařstvím. 220 hektarů vlastních vinice se nachází v srdci Chráněné krajinné oblasti a biosférické rezervace Pálava a přilehlých Dunajovických vrších. Filozofie pěstování révy vinné je založená na malém zatížení keřů a šetrném přístupu k přírodě s maximálním omezením chemických vstupů. „Víno se rodí ve vinici“. Vše začíná a končí ve vinici. Stěžejní odrůdou vinařství je Ryzlink vlašský. Tato vína se skvěle párují s gastronomií a najdetede je v řadě luxusních restaurací.