Sauvignon, Pozdní sběr, 2013, Vinařství Kosek, 0.75 l

Sauvignon, Pozdní sběr, 2013, Vinařství Kosek, 0.75 l Země původu
Vlastnosti
ID produktu 9643
Oblast Morava
Podoblast Mikulovská
Odruda Sauvignon
Kategorie Pozdní sběr
Barva Bílé
Cukr Suché
Zařazení Tiché
Ročník 2013
Šarže 3/13
Uzávěr Korkový uzávěr
Toto víno právě nemáme skladem. Pokud chcete ověřit jeho opětovnou dostupnost, zeptejte se nás (info@velkovinoteka.cz , 734 428 896). Pravděpodobně máme ale podobné víno z vinařství Vinařství Kosek. Podívejte se na celou nabídku zde
Dostupnost:
Na dotaz
Podrobnosti

Víno má zelenkavou barvu. V chuti je svěží se znaky vyzrálé broskve a čerstvého angreštu v dochuti. Pikantní kyselinka umocňuje celkový dojem.

Doporučujeme podávat k pikantním jídlům, těstovinám a sýrům s výraznou chutí.

Obec: Mikulov
Trať: Valtická

Alkohol: 12,5 % obj.
Zbytkový cukr: 3,4 g/l
Kyseliny: 6,5 g/l
Bezcukernatý extrakt: 19,5 g/l

Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.

Zobrazit méněZobrazit více
Obec: Mikulov
Trať: Valtická
Alkohol12,5 % obj
Kyseliny6,5 g/l
Zbytkový cukr3,4 g/l
Bezcukernatý extrakt19,5 g/l
Vinařství Kosek

Historie rodinného vinařství sahá do padesátých let minulého století. Dědeček Rostislava Koska staršího, přišel do Mikulova v roce 1945 a na usedlosti s 8 ha polí a hektarem vinic hospodařil až do roku 1956. Založil tím i rodinnou vinařskou tradici. Rodina získala pozemky v restituci zpět, dokoupila k nim další a postupně od roku 1994 vysadila nové vinohrady. Rostislav Kosek vyráběl víno doma pro sebe již od vojny. Vinařství Rostislav Kosek bylo založeno roku 1990 v Mikulově na Moravě mikulovské podoblasti. Mikulov se nachází v krásné jihomoravské přírodě, chráněné krajinné oblasti na úpatí Pálavských kopců a Svatého kopečka, přímo na hranici s Rakouskem. Vinice jsou v nejlepších viničních tratích Mikulova a byly v minulosti jedním z nejvýznamnějších vinařských center. Vinařství vyrábí víno z vlastní produkce hroznů, které pěstuje na ploše 7 hektarů ve viničních mikulovských tratích: Pod Sv. kopečkem, Valtická, Pod valtickou, Brněnská a Šibeniční vrch. Koskovi hospodaří integrovaným způsobem s redukcí úrody a ruční sklizní. Víno se vyrábí v tradičním klasickém sklepě pod Svatým kopečkem v Mikulově a sází na kombinaci tradičních a moderních metod vinifikace. Nepoužívá řízené kvašení ani vinifikátory, ale zakváší víno ušlechtilými kvasinkami, které se jen lehce se filtrují. Sklepní hospodářství je vybaveno moderní technologií s dostatečnou kapacitou. Bílá vína leží v nerezu, červená vína výhradně v dubovém či barrique sudu. Po lahvování zrají vína v ležáckých sklepích a na trh se uvádí dle objednávky zákazníka. V rodinném Vinařství Kosek se ročně vyprodukuje přibližně 25 000 lahví vína. Vinařství vyrábí vína jakostní a přívlastková, kabinetní, pozdní sběr, výběr z hroznů, výběr z bobulí a specializuje se na lahvová přívlastková vína. Bílá vína tvoří v nabídce mírnou většinu. V centru Mikulova mají Koskovi vinařský dvůr s vinárnou a venkovní plochou s možností letního posezení.