Merlot, Výběr z hroznů, 2016, Vinařství Gotberg, 0.75 l

-12 %
Náš tip
Merlot, Výběr z hroznů, 2016, Vinařství Gotberg, 0.75 l Země původu
Vlastnosti
ID produktu 14502
Oblast Morava
Podoblast Mikulovská
Odruda Merlot
Kategorie Výběr z hroznů
Barva Červené
Cukr Suché
Zařazení Tiché
Ročník 2016
Šarže G1916
Uzávěr Korkový uzávěr
330 Kč
289 Kč s DPH
Dostupnost:
Skladem 6 ks
Osobně v Modleticích:
zítra
Osobně v Praze:
zítra po 17:30
Přepravní společností:
čtvrtek 19.12
Podrobnosti

Merlot z Gotbergu se vyznačuje rubínově červenou barvou a příjemnou vůní po zrání v dubových sudech. Dominantní je jistá kouřovost s tóny hořké čokolády, černého rybízu a tmavého lesního ovoce. Víno  Plné víno s dlouhou dochutí a kultivovanou tříslovinou, vyrobené přírodním způsobem.

 

Doporučená teplota podávání: 15 - 17 °C

Skladujte v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je vhodné k archivaci po dobu 5-7 let od lahvování.

 

Zobrazit méněZobrazit více
Obec: Popice
Trať: Svidrunk
Alkohol14,5 % obj
Kyseliny5,9 g/l
Zbytkový cukr0,2 g/l
Bezcukernatý extrakt29,2 g/l
Vinařství Gotberg

Vinařství Gotberg vzniklo v roce 2003 na jižní Moravě, v obci Popice nedaleko Hustopečí. Moderní sídlo vinařství je nádherným příkladem vinařské architektury a pyšní se titulem "Nejlepší průmyslová stavba Jihomoravského kraje roku 2009". Vinařství je zaměřeno na přívlastková vína špičkové kvality vypěstované z odrůd, které jsou typické pro místní lokality. Mezi tyto odrůdy patří např.: Pálava, Tramín červený, Ryzlink rýnský, Muškát moravský, Rulandské šedé, Chardonnay, Sauvignon, Sylvánské zelené, Rulandské modré, Merlot a Frankovka. Vinná réva je vysázena na oblých terasách s břehy porostlými broskvomandloněmi, šípky, planými višněmi a keři lékořice. Půdní složení je hluboké, jílovito-sprašovité, bohaté na vápník a další minerální látky. S prvními víny přišlo vinařství Gotberg na trh v roce 2009. Nabízí ucelenou kolekci bílých, červených a růžových vín vysoké kvality. Vinařství vsadilo na kombinaci tří faktorů. Vinařská tradice, unikátnost a genius loci viničních tratí Panenský kopec, Svidrunk a Sonberk a moderním způsob zpracování vína, který odpovídá evropským standardům s využitím moderních technologií a postupů. Velký důraz je kladen na šetrné zpracování hroznů. V roce 2007 vstoupilo vinařství do programu ekologického zemědělství, tudíž nepoužívá chemické, ale pouze biologické prostředky.