Doporučená teplota podávání: 15 - 17 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl šroubový uzávěr zalit vínem.
Vinařství Kosík je malou rodinnou vinařskou firmou v Tvrdonicích na Moravě, která má staletou tradici. Otec majitele vinařství Cyril Kosík, na počátku 90. let začal sázet postupně vinice ve dvou vinařských tratích Nové Vinohrady obec Tvrdonice a Stará Hora obec Týnec. Celková výměra v současné době dosahuje 17 hektarů a vinice stále obhospodařuje Cyril Kosík. Vinice mají převážně hlinito-písčité podloží a pěstují na nich 14 odrůd révy. Zhruba pětina surovin pochází z nákupu od vinohradníků z Hrušek a Tvrdonic. Dnes moderní vinařství založené v roce 2003 MUDr. Pavlem Kosíkem zpracovává úrodu moderními technologiemi v nově vybudovaném provozu. Firma zpracovává až 100 tun hroznů ročně a vyrábí 80.000 litrů jakostních, přívlastkových i ledových vín. Veškerou svoji produkci hroznů zpracovávají ve vlastní provozovně moderní metodou řízeného kvašení. V provozu je i moderní lahvovací linka, takže produkce se zde kompletně finalizuje. Hlavní odrůdy jsou Müller Thurgau, Veltlínské zelené, Sauvignon, Ryzlink rýnský, Rulandské šedé, Chardonnay, Frankovka, Modrý Portugal, Zweigeltrebe a Cabernet Moravia. Základním mottem vinařství je: Co nejvyšší kvalita za rozumnou cenu. Kvalitu vín z Tvrdonic potvrzují ocenění na mnoha oblastních, národních i mezinárodních výstavách a soutěžích.