Frankovka

Frankovka je starobylá moštová odrůda révy vinné, která vzniklá spontánním křížením odrůdy Gouais blanc (Heunisch) s doposud nezjištěnou odrůdou. Frankovka je typická větším obsahem kyselin a tvrdších tříslovin než je běžné u červených vín. Barva vína je světle, někdy i tmavě rubínová s fialovými záblesky V mladém víně můžeme nalézt travnaté vůně, které se při zrání mění na ostružinové. V chuti se objevují ovocito kořenité tóny. Víno v přívlastkových kvalitách je vhodné do archivu k dlouhodobé archivaci. Frankovka výborně doplní pečená masa, zvěřinu, ale i guláš.

Vyhledávání:
Hledat v kategoriiBarvaCukrZeměVýrobceKategorieRočníkKolekceUzávěr
Hledat v kategoriiHledat
Kde hledat:
Zobrazit produkty
Zobrazit produkty
Zobrazit produkty
Zobrazit produkty
Zobrazit produkty
Zobrazit produkty
Zobrazit produkty
Zobrazit produkty
Zobrazit:27 produktů
Zobrazit: