Příjemné víno s lákavou zlatavě zelenou barvou, v jehož vůni najdete zajímavou minerálnost, pepřnatost a lehké mandlové tóny. V dochuti překvapí vyváženost cukru a kyselinky. Sladěnou chuť umocní extraktivní závěr.
Doporučujeme podávat k delšímu pití při posezení s přáteli, v kombinaci s jídly může provázet světlá masa, lehčí úpravy ryb i drůbeže, výtečné je také k tvrdým sýrům.
Obec: Olbramovice
Trať: Olbramovická hora
Alkohol: 11,5 % obj.
Zbytkový cukr: 3,1 g/l
Kyseliny: 6,5 g/l
Bezcukernatý extrakt: 21,7 g/l
Cukernatost hroznů při sběru: 20,2 °NM
Doporučená teplota podávání: 8 - 10 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl šroubový uzávěr zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 2 - 4 let.
Datum sběru hroznů: 15. 5. 2015
V tomto vinařství jsou vína vyráběna z hroznů pěstovaných na vlastních vinicích ve Znojemské vinařské podoblasti vyjma speciální řady francouzských vín. Jde o silnou vinařskou tradici. Vinařství je novým moravským producentem tichých vín. Vína jsou vhodná pro všechny příznivce kvalitních a dobrých vín. Cenově jsou velmi dostupná. Kvality je dosaženo díky moderním metodám a technologiím výroby vín. Vinařství chce být vnímáno jako vinařská klasika. Společnost vznikla ve Znojmě v roce 2003 jako První znojemská vinařská a.s. V roce 2006 po dokončení nového areálu v Dobšicích u Znojma, změnila vlastní značku na Vinařství LAHOFER. Název je inspirován osobností dobšického rodáka, uměleckého řezbáře Jana Lahofera . V roce 2011 se stává třetím největším pěstitelem vinné révy v České republice a v roce 2012 největším pěstitelem révy na Znojemsku. Dnes obhospodařuje 410 hektarů na tratích Babičák, U Hájku, Volné pole či Lampelberg, kde umístilo Vinařství LAHOFER vinařský program „Mějte svoji hlavu“, kde si můžete adoptovat svou viničnou hlavu, o kterou se sami můžete po celý rok starat. Vinařství Lahofer si například odvezlo Zlatou medaili ze slovenské mezinárodní soutěže vín Muvina 2012 za Pálavu, výběr z hroznů 2011.