Příjemné víno s lákavou zlatavě zelenou barvou, v jehož vůni najdete zajímavou minerálnost, pepřnatost a lehké mandlové tóny. V dochuti překvapí vyváženost cukru a kyselinky. Sladěnou chuť umocní extraktivní závěr.
Doporučujeme podávat k delšímu pití při posezení s přáteli, v kombinaci s jídly může provázet světlá masa, lehčí úpravy ryb i drůbeže, výtečné je také k tvrdým sýrům.
Obec: Olbramovice
Trať: Olbramovická hora
Alkohol: 11,5 % obj.
Zbytkový cukr: 3,1 g/l
Kyseliny: 6,5 g/l
Bezcukernatý extrakt: 21,7 g/l
Cukernatost hroznů při sběru: 20,2 °NM
Doporučená teplota podávání: 8 - 10 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl šroubový uzávěr zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 2 - 4 let.
Datum sběru hroznů: 15. 5. 2015