Tramín červený, Pozdní sběr, 2022, Karel Průša - Vinařství Na Soutoku, 0.75 l

Nové
Tramín červený, Pozdní sběr, 2022, Karel Průša - Vinařství Na Soutoku, 0.75 l Země původu
Vlastnosti
ID produktu 18311
Oblast Morava
Podoblast Velkopavlovická
Kategorie Pozdní sběr
Barva Bílé
Cukr Polosladké
Zařazení Tiché víno
Ročník 2022
CNM 23
Šarže B47/2022
Uzávěr Korkový uzávěr
na dotaz na dotaz
Tento produkt nelze zakoupit
Množstevní slevypo 6ksna dotazna dotaz
Dostupnost:
Na dotaz
Podrobnosti

V aromatickém profilu dominují čajové růže a vanilka, doplněné jemným dotekem pivoněk. Květnatý projev je během vychutnávání doplněn ovocnými tóny vyzrálých citrusů, meruněk a červeného bobulového ovoce v kombinaci s typickými kořenitými tóny. V chuti je víno plné, lahodně nasládlé, ale navíc velmi svěží s příjemnou kyselinou.

Doporučujeme podávat k paštikám z husích jater, aromatičtějším kozím sýrům, k pokrmům asijské kuchyně a z kuřecího masa.

 

 

Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 3 - 5 let od lahvování. Hrozny pro výrobu tohoto vína byly sbírány 27. 10. 2022. Z této šarže vína bylo vyrobeno 2 666 lahví.

Obec: Starovice
Trať: Středohoří
Alkohol11,5 % obj
Kyseliny6,3 g/l
Zbytkový cukr18,8 g/l
Bezcukernatý extrakt28,2 g/l
Karel Průša - Vinařství Na Soutoku

Vinařství Na Soutoku je rodinné vinařství. Najdeme ho na kraji města Břeclav. Asi 15 km od vinařství se nachází soutok řek Moravy a Dyje. Je to zároveň i místo, kde se setkávají hranice mezi ČR, Slovenskem a Rakouskem. V roce 2011 ho založil Ing. Karel Průša CSc., který se vínem z výrobního i výzkumného hlediska zabývá od roku 1972. Samotnou výrobou vína se zabývá mladší syn, Ing. Karel Průša ml. O obchod a propagaci se stará starší syn, Ing. Přemysl Průša. Nevlastní žádné vinice. Hrozny vykupují od prověřených dodavatelů. Jejich filozofií je se naplno věnovat výrobě a práci ve sklepě. Způsob výroby je založen na kombinaci tradičních postupů a tradici výroby vína na Moravě, s nejmodernějšími postupy. Na výrobu bílých vín pěstují odrůdy: Sauvignon, Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský, Chardonnay, Rulandské šedé a Tramín červený. Na výrobu červených vín pěstují odrůdy: Rulandské modré, Modrý Portugal, Dornfelder, Cabernet Moravia, André, Merlot, Frankovku a Zweigeltrebe.

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení