Víno je díky šetrnému způsobu zpracování a krátkodobé maceraci středně plné, extraktivní a šťavnaté, s tóny limetky, zelených jablek a angreštu. Příjemná dochuť potěší svěží kyselinkou, jemnou kořenitostí a minerálním charakterem. Celkově působí víno přívětivým lehkým a svěžím dojmem a tak se dokonale hodí na různé společenské akce, vychutnání života s přáteli.
Doporučujeme podávat ke studeným zeleninovým předkrmům a jemnějším hlavním chodům. Doporučujeme k neutrálnějším úpravám drůbežího či králičího masa. Zajímavá je kombinace se zapečeným lilkem s rajčaty, mozzarellou a bazalkou.
Doporučená teplota podávání: 8 - 10 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 2 - 4 let od lahvování.
Tohoto vína bylo vyrobeno 1 293 lahví. Hrozny pro výrobu tohoto vína byly sbírány: 21.10. 2022.
Vinařství Na Soutoku je rodinné vinařství. Najdeme ho na kraji města Břeclav. Asi 15 km od vinařství se nachází soutok řek Moravy a Dyje. Je to zároveň i místo, kde se setkávají hranice mezi ČR, Slovenskem a Rakouskem. V roce 2011 ho založil Ing. Karel Průša CSc., který se vínem z výrobního i výzkumného hlediska zabývá od roku 1972. Samotnou výrobou vína se zabývá mladší syn, Ing. Karel Průša ml. O obchod a propagaci se stará starší syn, Ing. Přemysl Průša. Nevlastní žádné vinice. Hrozny vykupují od prověřených dodavatelů. Jejich filozofií je se naplno věnovat výrobě a práci ve sklepě. Způsob výroby je založen na kombinaci tradičních postupů a tradici výroby vína na Moravě, s nejmodernějšími postupy. Na výrobu bílých vín pěstují odrůdy: Sauvignon, Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský, Chardonnay, Rulandské šedé a Tramín červený. Na výrobu červených vín pěstují odrůdy: Rulandské modré, Modrý Portugal, Dornfelder, Cabernet Moravia, André, Merlot, Frankovku a Zweigeltrebe.